Työllisyyspolkuhanke 2008-2012

Työllistymisedellytyksiä parannetaan seuraavilla tavoilla:

Helsingin Työttömät ry. on matalan kynnyksen työpaikka, jonne pitkäaikaistyöttömän on helppo tulla. Työaika ja -tehtävät voidaan räätälöidä tarkoituksenmukaisiksi.

Suunnitelmien tekoon varataan riittävästi aikaa. Työtehtävät suunnitellaan yksilöllisesti, ja jokaiselle laaditaan henkilökohtainen työ- ja opiskelusuunnitelma TOPS.

Hankejakson aikana yhdistys järjestää jokaiselle mahdollisuuden yksilölliseen ohjattuun urasuunitteluun ja työnhakuohjaukseen työaikana.

Suunnitelmia voidaan työstää pienryhmissä, joissa tehdään urasuunnittelutehtäviä (mm. työministeriön sivuilta), työhakemuksia ja työpaikkakäyntejä.

Onnistuminen työtehtävissä, vertaistukiryhmissä sekä kiinnostavien tulevaisuudensuunnitelmien löytyminen lisää itseluottamusta.

Opinnot ovat osa työskentelyä

Mahdollisuudet saada töitä lisääntyvät aktiivisessa toimenpiteessä oltaessa.

Atk-taitoja opiskellaan työaikana TOPS:in mukaisesti kullekin sopivaan tahtiin ja omien tavoitteiden mukaisesti. Tarjolla on monentasoista ATK-koulutusta: perustaitojen opiskelua, @- ja A-ajokortin suorittamismahdollisuus (Ms Windows Vista Office –ohjelmat), Linux-kursseja sekä piirto-, kuvankäsittely-, julkaisuohjelma- ja kotisivukursseja.

Kieliä opiskellaan opintopiireissä TOPS:in mukaisesti. Tällä hetkellä yhdistyksessä on tai on ollut mahdollisuus ruotsin, englannin, ranskan, italian, viron, venäjän ja kiinan kielen taitojen kehittämiseen. Kaikki tämä mahdollistuu siten, että vain osa työllistetyistä on kerrallaan koulutuksessa ja toiset tekevät töitä.

Ensimmäisenä toimintavuotena hankkeessa toimi liikunnanohjaaja, joka järjesti päivittäistä rentoutusvoimistelua, kuntojumppaa, itsepuolustuskursseja, ulkoliikuntaa, köysilaskeutumista, retkiä jne. Myöhemmin yhdistyksessä on järjestetty ”Kuntoa kaiken ikää” –ohjelmaan liittyvää toimintaa, jossa vapaaehtoiset ja tuntipalkatut vetäjät ovat järjestäneet ohjattua kuntovoimistelua ja retkiä. Lisäksi löytyi vetäjä viikoittaiselle vatsatanssi-ryhmälle, ja myöskin viikoittain on kokoontunut tanssivoimisteluryhmä liikkumaan videokasetin vauhdittamana. Tällä hetkellä on meneillään ”Liikuntastartti”, jolla motivoidaan työttömät liikuntaharrastuksen pariin.

Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Uudenmaan TE-keskus, TE-toimistot,
työvoiman palvelukeskus, muut työttömien yhdistykset, maahanmuuttajajärjestöt, muut yhdistykset (esim. Helsingin Erilaiset Oppijat ry), Seurakuntayhtymä, Ammattijärjestöt, Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta sekä useat ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset.

Hankkeen aikana hankitaan yhteistyöyrityksiä, joihin käydään tutustumassa urasuunnittelu- ja työnhakuryhmien yhteydessä.

Yritykset tutustuvat samalla potentiaalisiin työntekijöihin.

ELY_LA01_Logo___FI_B3___RGB

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s