Latu Auki! -hanke

Helsingin Työttömät HeTy ry toteutti työllistymis- ja työllistämishankkeen vuosina 2013–2015.

HeTy:ssä aloitettiin 3.5 2013 ELY-keskuksen rahoittama ”Latu auki!” -hanke. Hankkeen tarkoituksena oli helpottaa työttömien, erityisesti pitkäaikaistyöttömien henkilöiden työllistymistä.

Hankkeen nimi oli Latu auki! Hankkeen avulla kehitettiin ratkaisuja ja toimintamalleja, joiden avulla työttömiksi joutuneet henkilöt tai nuoret vastavalmistuneet saatiin nopeasti takaisin työelämään. Hankkeen puitteissa HeTy toimi linkkinä TE-toimiston ja yritysten/yhteisöjen välillä. Tavoite oli tarjota myös auttavaa kättä pääkaupunkiseudun pk-yrityksille. Yrityksille tarjottiin oppimishaluisia, osaavia ja motivoituneita henkilöitä, esimerkiksi palkkatuettuun työhön, työkokeiluun tai muuhun työssäoppimiseen. HeTy myös itse työllisti, samalla kun se auttoi asiakkaitaan työllistymään.

HeTy:n toimintatapoja olivat mm. työkokeilu, työssäoppimisjaksot, palkkatukityö sekä kuntouttava työtoimintOmaehtoisesti HeTy:n palvelujen piiriin hakeutuville tarjottiin vapaamuotoisia mahdollisuuksia lisätä/ylläpitää valmiuksiaan työnhakuun. Yritysten kanssa yhteistyössä kehitettiin joustavia tapoja rekrytoida, kuten esim. HeTy:ssä työskentelevien henkilöiden siirtymiset yrityksiin.

HeTy pyrki kehittämään uusia ja ennakkoluulottomia toimintatapoja työttömyyden katkaisemiseksi. Pitkään työttömänä olleen henkilön henkisen vireyden ylläpito on tärkeää, sillä ihminen tottuu helposti työttömyyteen ja passivoituu. HeTy:n tiloissa oli mahdollisuus edulliseen ruokailuun ja kahvitteluun, jolloin kontakteja toisiin ihmisiin oli helppo pitää yllä.

Työllistymistä edistivät erityisesti ammattitaidon ylläpito ja osaamisen kehittäminen koulutusten ja valmennusten avulla. HeTy-koulutuskeskus järjesti valmennuksia, joiden avulla työnhakija voi parantaa omaa arvoaan työmarkkinoilla. Omaa osaamisen markkinointia tukivat esimerkiksi IT-, esiintymis-, ja kielikoulutukset. Lisäksi järjestettiin mahdollisuuksia tutustua yrityksiin ja yhteisöihin, tavata ja verkostoitua sekä osallistua retkille ja harrastaa liikuntaa.

Myös työttömyyteen ja työnhakuun liittyvissä asioissa saa ohjausta, tietoa ja neuvontaa.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s