
Tietokonepeleistä tuttuja hahmoja on esillä Jätkäsaaren museossa.
Jätkäsaaressa Verkkokauppa.comin rakennuksessa on museo, jossa muistot heräävät henkiin nuoremmaltakin katsojalta. Helsingin tietokonemuseo ja pelikonsolimuseo tarjoaa muisteltavaa alalta, jossa jo normaali kalenterivuosi on pitkä aika lukuisine uusine laitteineen.

Tietokoneiden ja pelikonsolien ilme on muuttunut hurjasti vuosikymmenten aikana.
HeTy:n perjantairetkellä katsojat kokivat nostalgisia hetkiä laitteiden parissa. Tietokoneet, pelit ja oheislaitteet ovat toki vitriineissä, mutta jo pelkkä niiden näkeminen tuo mieleen omakohtaiset kokemukset. Commodore 64 on legenda, monet hankkivat perään pelikoneeksi Atari 520 ST:n. Spectravideo 328, AST PC 286, Apple Macintosh Classic… laitteiden kirjo on vajaassa neljässä vuosikymmenessä valtava. Oman lukunsa tarjoavat pleikkarit ja nintendot, joystickit, pelikasetit ja niin edelleen.

Sinclair ZX Spectrum -kotitietokoneen kehittäjä sir Clive Sinclair lyötiin ritariksi vuonna 1983.
Tietokoneiden ja –pelien kehittäminen on kovaa kilpailua. Suunnittelijat nousevat parhaimmillaan maailman rikkaimpien joukkoon. Ritareita voi olla paitsi peleissä, myös niiden suunnittelijoissa. Esimerkiksi kaikkien aikojen myydyimmän brittiläisen tietokonemallin Sinclair ZX Spectrumin kehittäjä sir Clive Sinclair lyötiin ansioistaan ritariksi.
Tietokonemuseo jakautuu Jätkäsaaressa kahteen aulatilaan. Esillä on yli 500 tietokoneisiin ja peleihin liittyvää esinettä. Koneet kuuluvat keräilijä Ari Tommiskan kokoelmaan. Hänen kokoelmastaan puuttuu yhä runsaasti laitteita ja oheistarvikkeita. Listaan voi perehtyä alla mainitussa linkissä.

Harvinaisempi pelikonsoli Polycon PG-7 1970-luvun lopulta.
Kierroksen Jätkäsaaren museossa voi päättää vaikkapa rakennuksen katolle ilmavoimien MiG-21BIS – torjuntahävittäjää tutkien.
Lisätiedot: www.tietokonemuseo.net, Verkkokauppa.com, Tyynenmerenkatu 11, 4. ja 5. krs.