Voiko kiukutukseen kuolla?

kiukku_blogi_y

Joinakin aamuina siihen herää. Sitä mukaa, kun uni hiljaa liukenee jonnekin takavasemmalle, tilalle alkaa lipua, lupaa kysymättä, ärtyisiä, piikikkäitä häivähdyksiä. Aluksi ne kieppuvat sylikkäin aamun viimeisen unen kanssa, kunnes unen pehmeys ja lämpö hiipuu pois, lopullisesti.

Jäljelle jää huutava, kirkuva, uhkaavakin joukko levottomasti kihiseviä ajatuksia. Kuinka tästä päivästä voi koskaan selviytyä, kuinka päästä pakoon ihmisiä, päivän ikäviä tehtäviä, puheluja, vastuita, erimielisyyksiä? Ainainen huoli tuloista ja menoista, puuttuvasta rahasta. Yllätyksistä, jotka nurkkien takana vaanivat vain odottamassa seuraavaa saalistaan.

Kahvin purut leviävät pitkin pöytää, kaikki vaatteet kaapissa ovat vääriä, pyykit jäivät illalla pesukoneeseen, kukaan ei ole ladannut puhelinta, joku muu on sotkenut kaiken ja syönyt samalla viimeiset myslit.

Ennen kuin ulos pääsen, on päivä jo pilalla, varokaa vastaantulijat!

Ja ensimmäistäkään uutista en ole vielä lukenut… (AKV)


HeTy:n blogissa julkaisemme kirjoituksia, joissa käsitellään työttömän tai työssäkäyvän elämää iloineen ja huolineen. Mukana on esimerkiksi ajankohtaisia, yhteiskunnallisia asioita, mutta myös pienen ihmisen mieltä askarruttavia arjen tapahtumia.

Tavoitteena on tuoda vaihtelua ja valonpilkahduksia lukijoille, tarjota samastumisen kokemuksia sekä herättää keskustelua. Kaikki asiat eivät aina ole pelkästään politiikkaa tai byrokratiaa; joskus kirjoitukset voivat vain antaa muuta ajattelemisen aihetta elämästä ja sen kummallisuuksista. Blogit ovat aina kirjoittajansa näkemyksiä. Kirjoituksia tekevät sekä HeTy:n henkilökunta että lukijamme (HeTy:llä on oikeus päättää tekstien julkaisemisesta ja editoimisesta). Kunnioitamme kirjoituksissa muita ihmisiä eli emme mene henkilökohtaisuuksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s