Perjantairetki 23.2. Diakonissalaitoksen museoon

Diamus on Helsingin Diakonissalaitoksen museo. Se kertoo laitoksen historiasta 150 vuoden ajalta. Museon esine- ja valokuvakokoelmat ovat pääosin ajalta ennen 1960-lukua, jolloin laitos toimi sisarkotina.

Museossa on avoinna kaksi näyttelyä. Perusnäyttely ”Minä olen, koska sinä olet” kertoo 1867 perustetun diakonissalaitoksen vaiheista 150 vuoden ajalta. Keskeisellä sijalla on koulutus merkittävänä osana laitoksen toimintaa lähes koko sen olemassaolon ajan. Tekstejä ja kuvia täydentää kosketusnäyttöohjelma ”Helsingin Diakonissalaitoksen historia”.

Vaihtuvassa teemanäyttelyssä on esillä ”Maailma ja me”, joka kuvaa itsenäistyvää Suomea vuonna 1917 ja diakonissalaitosta, joka saavutti samana vuonna 50 vuoden iän.

Museo sijaitsee Alppilassa, Diakonialaitoksen päärakennuksessa Alppikadun korttelissa. Rakennus on merkitty pihakartassa kirjaimella A. Sisäänkäynti on ovesta, jonka yläpuolella teksti Sairaala – Sjukhus.

Lähdemme retkelle HeTyn tiloista Katajanokalta klo 12:20. Retki on ilmainen ja kaikille avoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s