Työttömyys ja ulosotto puhuttivat HeTyn vierailulla eduskunnassa

eduskunta_retki_1

Eduskunnan istuntosalia hetyläiset pääsivät tarkastelemaan lehteriltä.

Hetyläisillä oli tilaisuus tutustua juuri remontoituun Eduskuntataloon ja tavata samalla kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd.). Taavitsainen on jo tuttu monelle työttömälle.  Hän on Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja ja tekee sekä eduskunnassa että kaupunginvaltuustossa työtä edistääkseen työllisyyttä, parantaakseen pieni- ja keskituloisten palkan- ja eläkkeensaajien, yksinyrittäjien, opiskelijoiden, lapsiperheiden, vanhusten ja vammaisten arkea sekä kehittääkseen julkisia palveluita.

Tilaisuus alkoi turvatarkastuksella ja meitä oli vastassa eduskunnan opas. Hän kertoi lyhyesti talon historiasta. Vuonna 1924 järjestettiin kilpailu eduskuntatalon sijainnista. Paikaksi valittiin Arkadianmäki  Etu-Töölössä. Seuraavana vuonna järjestettiin eduskuntatalon suunnittelukilpailu, jossa voiton vei arkkitehtitoimisto Borg-Sirén-Åberg ehdotuksellaan Oratoribus. Kilpailuehdotuksen varsinaisesti laatinut arkkitehti sai lopullisen suunnittelutyön hoidettavakseen. Talon rakennustyöt aloitettiin 1926 ja se valmistui vuonna 1931. Käyttöön Eduskuntatalo vihittiin 7. maaliskuuta 1931.

eduskunta_retki_3

Eduskunnan valtiosalin juhlavuutta.

Hetyläiset pääsivät kokeilemaan kuuluisia hissejä. Ensimmäisenä pääsimme upeaan valtiosaliin. Valtiosalissa eduskunnan puhemies vastaanottaa vierailevat ulkomaiset valtionpäämiehet. Siellä järjestetään valtiopäivien avajaisten ja vaalikauden päättäjäisten kahvitilaisuudet.

Salin lattia on ruotsalaista Kolmårdenin ja italialaista Carraran marmoria. Ovilla on korkeutta kuusi metriä ja painoa noin 500 kiloa. Niiden yllä olevat yhdeksän Gunnar Finnen suunnittelemaa kullattua heraldista ruusua edustavat Suomen historiallisia maakuntia.

Seuraava kohde olikin kuuluisa istuntosali. Istuntosalissa eduskunta pitää täysistuntonsa. Sali on muodoltaan pyöreä, halkaisijaltaan 25 metriä ja korkeudeltaan 24 metriä. Lähes koko rakennuksen läpi pystysuunnassa ulottuva sali saa luonnonvalon pyöreästä lanternimaisesta kattoikkunasta.

eduskunta_retki_2

Hetyläiset vierailivat eduskunnassa 22. helmikuuta.

Kierroksen lopussa kansanedustaja Taavitsainen tarjosi meille pullakahvit ja kertoi viikon aikataulustaan. Ajankohtaisena asiana hän kertoi, että hän ja Maria Tolppanen (sd.) ovat perustaneet eduskuntaan Ulosottoon joutuneiden tukijat eduskunnassa -ryhmän. He haluavat parantaa ulosottoon joutuneiden asemaa ja helpottaa heidän elämäänsä. Tilapäinen rahapula, sairastuminen taikka työttömyys eivät saa johtaa elinikäiseen velkavankeuteen. (SW)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s