Perjantairetki 9.3. Iittala & Arabia Muotoilukeskukseen

Hieman yli vuosi sitten valmistuneessa Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa suomalaisten rakkaat kodin muotoilubrändit ovat yhden katon alla. Keskuksessa on lisäksi monipuoliset museo- ja näyttelytilat, joissa esitellään tämän päivän ja tulevaisuuden muotoilua. Ilmaiset museo- ja galleritilat sijaitsevat rakennuksen yhdeksännessä kerroksessa.

Designmuseo Arabiassa suomalaisen keramiikka- ja lasitaiteen historia on nyt koottuna yhdeksi näyttelyksi. Näyttelyn teemat ovat lasi, keramiikka, taide ja aika – esillä on ikonisia töitä maamme legendaarisilta taitajilta kuten Kaj Franckilta, Timo Sarpanevalta ja Tapio Wirkkalalta.

Design Labin puolella sijaitseva Off The Table – otteita pienen kodin arjesta -näyttely esittelee otteita pienen kodin arjesta. Tulevaisuudessa rakennetaan yhä pienempiä koteja, minkä vuoksi vähät neliöt on hyödynnettävä uudella tavalla. Tämä tuo muutostarpeita myös esineiden muotoiluun: miten suunnitella esineitä, jotka vastaavat pienen kodin haasteisiin? Miten luoda kaunis kattaus sänkyyn tai vaikkapa lattialle? Voiko lautasta käyttää myös uunivuokana tai säilytysastiana? Off The Table -näyttely tarjoaa kurkistuksen nuorten mielipidevaikuttajien koteihin ja tapoihin ratkaista nämä arjen tilanteet.

Lisäksi Muotoilukeskuksen toisessa kerroksessa on vastikään uudistunut Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen myymälä, jossa on laaja valikoima kodin kattamisen ja sisustamisen tuotteita niin Arabialta, Iittalalta kuin Fiskarsiltakin.

Iittala & Arabia Design Centre sijaitsee Arabiakeskuksessa, osoitteessa Hämeentie 135 A.

Lähdemme retkelle HeTyn tiloista Katajanokalta klo 12:15. Retki on ilmainen ja kaikille avoin.

Kuva: Tuomas Uusheimo / KEKSI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s