Valokuvaus ja some toivat minut HeTyyn

IMG_20180202_112836

Blogin kirjoittaja kävi kuvaamassa SAK:n mielenosoitusta 2. helmikuuta 2018.

Vuoden alussa aktiivimalli tuli voimaan. Sen sisältö onkin jo kaikkien tiedossa. Tästä alkoi henkilökohtainen prosessini, miten juuri minä voisin omalta kohdaltani täyttää sen vaatimukset. Löysinkin itseni valokuvaamasta aktiivimallin mielenilmausta Senaatintorilla. Siitä alkoi harjoittelu ja työkokeilu Helsingin Työkanava HeTy ry:ssä.

Minun harjoitteluni sisältönä on valokuvaus ja sosiaalinen media. Nyt pääsin toteuttamaan pitkäaikaista harrastustani. Tavoitteena on työllistyä alalla. HeTyyn tutustuin jo aiemmin valokuvauskurssin kautta. Valokuvaus on intohimoni ja väline, jolla tarkastelen elämää. Pitkin talvea on ollut monia retkiä, joissa olin valokuvaajana mukana. Olen päässyt ilmaisemaan itseäni ja samalla sosiaalinen verkostoni on laajentunut. HeTyn tiloissa järjestetään pian valokuvanäyttely. Siihenkin pääsin mukaan. Täällä voi myös parantaa tietotekniikan taitoja. Itse osallistuin Photoshopin peruskurssille.

IMG_20180129_160728.jpg

Työmatka Katajanokalle tarjosi paljon kuvattavaa.

Työmatkakuvailu on pitkäaikainen harrastukseni. Parhaimpia ovat aurinkoiset aamut historiallisessa miljöössä kävelymatkalla Katajanokalle. Katajanokka on lempipaikkoja, sen arkkitehtuuri ja merellinen ilmapiiri vetävät puoleensa. Isot laivat ovat upeita ja saavat kaukokaipuun mieleen. Pääsenkin taas matkustelemaan, kun kesä tulee.

Meistä monilla on vahvuuksia, jotka odottelevat esiintuloa. Työkokeilu on hyvä silta uuteen tulevaisuuteen. Luovuus työssä on päivän sana. Kirjoittaminen, kokkaus, valokuvaaminen ja kädentaidot ovat mielekästä tekemistä, josta voi kehittää itselleen ammatin. Työnhaun ohessa näitä taitoja kannattaa kehittää.

Työharjoittelussa tapaa ihmisiä, joilla on niin sanottua hiljaista tietoa ja pitkä ura takana. Heiltä voi saada vinkkejä ja perspektiiviä omaan tekemiseen. Oma aktiivisuus on todella tärkeää, sen olenkin myös huomannut. Kiinnostus, innokkuus ja uuden etsiminen ovat avainsanoja. Kaikki työelämän säännöt pelaavat myös täällä.

Haasteitakin on ollut. Kirjoittaminen on yksi niistä. Onneksi koen, että saamani kannustus voisi vielä kantaa eteenpäin. Enkä pelkää enää kirjoittaa. Tämäkin blogi on saanut alkunsa omien rajojen ylityksestä. (SW)


HeTy:n blogissa julkaisemme kirjoituksia, joissa käsitellään työttömän tai työssäkäyvän elämää iloineen ja huolineen. Mukana on esimerkiksi ajankohtaisia, yhteiskunnallisia asioita, mutta myös pienen ihmisen mieltä askarruttavia arjen tapahtumia.

Tavoitteena on tuoda vaihtelua ja valonpilkahduksia lukijoille, tarjota samastumisen kokemuksia sekä herättää keskustelua. Kaikki asiat eivät aina ole pelkästään politiikkaa tai byrokratiaa; joskus kirjoitukset voivat vain antaa muuta ajattelemisen aihetta elämästä ja sen kummallisuuksista. Blogit ovat aina kirjoittajansa näkemyksiä. Kirjoituksia tekevät sekä HeTy:n henkilökunta että lukijamme (HeTy:llä on oikeus päättää tekstien julkaisemisesta ja editoimisesta). Kunnioitamme kirjoituksissa muita ihmisiä eli emme mene henkilökohtaisuuksiin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s