Perjantairetki 20.4. Kansalliskirjastoon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manfredini, Vincenzon teos Regole armoniche o sieno. Venezzia 1775. (kuva: Niilo Hassi / Kansalliskirjasto)

Kansalliskirjaston Galleriassa (Unioninkatu 36) on esillä KAUNISTA!-näyttelykokonaisuus, jossa perehdytään kirjansidonnan maailmaan. Kaksi näyttelyistä on auennut maaliskuun alussa ja kolmas aukeaa 16. toukokuuta.

Kirjansidonnan helmiä Kansalliskirjastosta –näyttelyssä on esillä kirjoja, jotka ilahduttavat estetiikallaan, hienoilla materiaaleillaan ja samalla hämmästyttävät sitojien ammattitaidolla. Näyttely tarjoaa kaunista nahkaa, läikehtivää silkkiä, lehtikultaa, metalliheloja ja taidokasta koristelua unohtamatta rahvaan tavallista kirjaa. Mukana on kirjoja 1400-luvun jälkipuoliskolta aina 1800-luvun puolivälin tienoille. Näyttely on esillä 22. 12. asti.

Toisena kokonaisuutena on Kirjansidokset Pohjoismaista 2018. Esillä on pohjoismaisten kirjansitojien upeita tämän päivän sidoksia. Teemana on vapaamuotoinen sidos. Tuomaristo on valinnut osan näyttelysidoksista kunniamaininnan arvoisiksi. Näyttely järjestetään nyt neljättä kertaa, ja Suomi toimii isäntämaana. Näyttely on esillä 14.5. asti.

Kolmantena kokonaisuutena Galleriaan avautuu 16.5. Kauneimmat kirjat 2017 –näyttely, joka on esillä 22.12. asti.

Näyttelyn toteuttajina ovat Kansalliskirjasto, Espoon Kirjansitojat ry ja Suomen kirjataiteen komitea.

Lähdemme retkelle HeTystä Katajanokalta klo 12.50. Retki on ilmainen ja kaikille avoin.

Järjestäjinä ovat Maali-hanke – Matala Kynnys ja Helsingin Työkanava HeTy ry.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s