Perjantairetki 27.4. Signe Branderin stadikuvien pariin Musiikkitalolle

signe.jpg

Torielämää Helsingissä 1907. (Kuva: Signe Brander)

Signen mestat -näyttelyssä on esillä valokuvaaja Signe Branderin (1869-1942) vanhoja kuvia 1900-luvun alun Helsingistä, joiden rinnalle on koottu tämän päivän kuvia samoista paikoista. Nykypäivän kuvat ovat Stadin Slangi ry:n vuoden 2017 fotokilpailuun osallistuneiden kuvaajien ottamia. Kuvia höystävät slangitekstit.

– Signe kiersi painavan kameransa kanssa stadin katuja kuusi vuotta. Tuloksena oli vaikuttava sarja kuvia, joista erityisesti nykyhelsinkiläiset voivat tutkia ja ihailla sellaisia kaupunkinäkymiä, joita ei enää saada takaisin. Suuriruhtinaskunnan pääkaupungin elämänmeno, ihmiset, torit, puistot ja rakennukset ovat jääneet Branderin kuviin. Näistä otoksista on rakentunut meille stadilaisille yhteinen kokemus vanhasta Helsingistä, totesi pormestari Jan Vapaavuori näyttelyn avajaisissa 4. huhtikuuta.
Stadin Slangi ry:ssä toimii yli 3000 aktiivista ihmistä, joista valtaosa asuu Helsingissä. Yhdistys järjestää konsertteja, kirjallisuusiltoja, näyttelyitä ym. kotiseutuperinteen vaalimiseksi sekä slangin kielen tuntemisen lisäämiseksi.

Näyttely on esillä Musiikkitalon päälämpiössä 3.5. asti aukioloaikojen mukaisesti.

Lähdemme retkelle HeTystä Katajanokalta klo 12.45, retki on ilmainen ja kaikille avoin.

 Järjestäjinä ovat Maali-hanke – Matala Kynnys ja Helsingin Työkanava HeTy ry.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s