Perjantairetki 18.5. Kansallismuseoon

Barbie_e_le_sue_carriere

Barbie uranaisena. (Mattel / Kansallismuseo)

Kansainvälisenä Museopäivänä 18.5. moniin museoihin on vapaa pääsy. Helsingin Työkanava HeTy ry järjestää tuolloin retken Suomen museotarjonnan ytimeen eli Kansallismuseoon (Mannerheimintie 34).

Kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita esihistoriasta nykyaikaan. Esillä on merkittävimmät kotimaiset arkeologiset löydöt sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Perusnäyttelyitä on kolme. Esihistoria-näyttely kertoo, keitä olemme ja mistä tulemme. Ensimmäiset asukkaat saapuivat Suomeen noin 10 000 vuotta sitten.

Valtakunta-näyttely kertoo suomalaisten vaiheista kirkon ja Ruotsin maallisen vallan hallinnassa sekä Venäjän keisarikunnan osana.

Suomen tarina -näyttelyssä viedään itsenäisyysajan historiaan. Mukana on niin sodan haavoja kuin arkielämän riemuja, unohtamatta suomalaisten kummallisuuksia.

1980s_Cher_Doll

1980-luvun Cher-nukke. (Mattel / Kansallismuseo)

Tuorein vaihtuva näyttely on Barbie – The Icon. Se esittelee yli 400 Barbie-nukkea ja kertoo niiden historiasta syntyvuodesta 1959 lähtien.

Lähdemme retkelle HeTystä Katajanokalta pe 18.5. klo 12.45. Retki on ilmainen ja kaikille avoin. Järjestäjinä ovat Maali-hanke – Matala Kynnys ja Helsingin Työkanava HeTy ry.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s