Perjantairetki 1.6. Uutelan luontoon

800px-Uutelan_rantakallioita

Uutelan ulkoilupuisto Itä-Helsingissä Vuosaaressa on Helsingin Työkanava HeTy ry:n retkikohteena pe 1.6. Alue sijaitsee Vuosaaren kaakkoisnurkassa ja on kolmelta suunnalta meren ympäröimä. Uutela on Helsingin tärkeimpiä yhtenäisiä luonnontilaisia virkistysalueita ja hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Uutelan läpi kulkee noin neljä kilometriä pitkä luontopolku, jonka varrella on monipuolista kasvillisuutta ja maastoa: rantakallioita, erilaisia metsätyyppejä, niittyjä ja lehmien laitumia. Lisäksi siellä on Särkkäniemen luonnonsuojelualue, jossa on muun muassa kluuveja (merestä umpeutuvia, matalia lahtia) ja rantaniitty.

Uutelassa sijaitsee Helsingin kaupungin omistama Skatan tila, joka on vuokrattuna Setlementtisäätiölle. Tilan aikaisempi vuokralainen Miina Äkkijyrkkä häädettiin vuonna 2010. Äkkijyrkkä tunnettiin itäsuomenkarjan eli kyyttöjen kasvatuksesta.

Lähdemme HeTystä Katajanokalta pe 1.6. klo 12 (säävaraus). Retki on ilmainen ja kaikille avoin. Järjestäjinä ovat Maali-hanke – Matala Kynnys ja Helsingin Työkanava HeTy ry.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s