Musiikkia, taidetta, ruokaa ja työpajoja Helsinki-päivässä

hki_paiva13_053_Lauri_Rotko_3335

Pohjoisesplanadille katetaan illallispöytä valkoisine liinoineen tuhannelle hengelle. Seurueet tuovat omat ruoat, juomat ja astiat illanviettoon. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. (kuva: Lauri Rotko)

Ympäri kaupunkia levittäytyvässä Helsinki-päivässä on tänä vuonna panostettu erityisesti lapsiin. Pormestari isännöi aamukahveja Esplanadin puistossa kello 9.

Espan lavalla on ohjelmaa aamusta iltaan niin aikuisille kuin lapsille. Kaupungintalolla on lasten työpaja, jossa loihditaan taikametsän eläimiä. Aitoja eläimiä on rapsutettavana Herttoniemen kartanolla. Annalan huvilassa vietetään Salaisen puutarhan syreenijuhlaa.

Pelastuslaitoksen asemilla esitellään pelastustoimintaa. Erottajan paloaseman tornista pääsee ihailemaan kaupungin näkymiä 42 metrin korkeudesta.

Musiikkitalon edustalla on koko perheen karaoke kello 16-18. Karaokemenot jatkuvat Korjaamolla kello 18-22. Jätkäsaaressa vietetään Jätkäsaari Block Partya – karnevaalitunnelmassa ovat mukana kulttuurialan harrastaja- ja ammattiryhmät. Heidi Pakarinen tanssittaa Helsingin Kulttuuritalolla.

Pohjoisesplanadille katetaan piknikpöytä. Illalliselle Helsingin taivaan alla mahtuu tuhat ihmistä. Tilaisuus alkaa kello 19 ja edellyttää pöytävarausta verkkosivuilta tai kaupungintalon Virka-infosta.

Helsinki-päivän ilmaiskonsertti tuo Kaisaniemen puistoon joukon kotimaisia artisteja. Mukana ovat Elastinen, Jenni Vartiainen, Ismo Alanko, JVG, Sunrise Avenue ja Apulanta. Portit avataan kello 15.

Kontulassa on ostarifestarit. HeTyn naapurissa Uspenskin katedraalissa on avoimet ovet kello 14-19.

Tapahtumat vaikuttavat myös liikennejärjestelyihin. Esimerkiksi Pohjoisesplanadi ja sen poikkikadut suljetaan liikenteeltä klo 19-22.

Järjestelyihin osallistuu iso joukko yhdistyksiä, yrityksiä, seuroja, organisaatioita ja aktiivisia kaupunkilaisia. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Helsinki-päivää on vietetty vuodesta 1959.

Helsinki-päivän koko ohjelma on nähtävissä netistä www.helsinkipaiva.fi

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Musiikkia, taidetta, ruokaa ja työpajoja Helsinki-päivässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s