Loppukesän musiikkitärppejä Etno-Espasta Kaivarin konserttiin

LFBB

Ehtymätöntä naisenergiaa tarjoava bilebändi Ladies First Big Band on keikalla Espalla 24. elokuuta 25-vuotisen taipaleensa kunniaksi. (kuva: LFBB arkisto)

Liput ovat kalliita, konsertit ovat vähävaraisen ulottumattomissa! Näin ei välttämättä ole. Kovaa musiikinnälkää työttömät ja muut kiinnostuneet voivat tyydyttää ilmaiskonserteilla.

Vuodesta toiseen olen ihaillut Espan lavan aktiivista ja monipuolista toimintaa. Kesäisin Espan lava on pääasiassa musiikin näyttämönä. Tarjonnasta ehtii vielä saada osansa.

Elokuu on pyhitetty Etno-Espalle, joka keskittyy kotimaiseen kansanmusiikkiin arki-iltapäivisin. Tarkoituksena on esitellä urbanisoitunutta ja fuusioitunutta, mutta omasta perinteestä ammentavaa musiikkia.

Etno-Espan avajaiset ovat maanantaina 6. elokuuta kello 16. Silloin esiintyy Tuuletar, joka on kansainvälisesti palkittu vocal folk hop –yhtye. Tiistaina samaan aikaan esiintyy Henna-Maija Vannemaa Quartet, jonka esityksessä yhdistyvät argentiinalainen tango, jazz ja kansanmusiikki. Tero Hyväluoma Group jatkaa kello 17.15 yleisön viihdyttämistä.

Keskiviikkona on vuorossa kello 16 Jutta Rahmel ja kello 17.15 Suden Aika. Torstain tähtiä ovat Ahoo Band & Friends kello 16 sekä Maria Reikko & Best Case Scenario band kello 17.15.

Perjantain kattaukseen kuuluu kolme esitystä. Viihteellisessä MIL-Espa –konsertissa saa vuoron Kaartin soittokunta kello 14. Tero Pajunen vie folkin tunnelmiin kello 16. Uimonen/Lorenzen tarjoaa nykyaikaista, pohjoismaista kansanmusiikkia jazziin, impressionismiin, polyrytmiikkaan ja improvisaatioon yhdistettynä kello 17.15.

Lauantaina Espan lava viihdyttää lapsia. Pikku Papun kvartetti konsertoi kello 14 ja Trio Sahrami kello 15.

Tulevia esiintyjiä ovat muun muassa Desirée Saarela & Maria Kalaniemi (13.8.), Kikattava Kakkiainen (18.8.), Sakari Tammilehto & Solitaire (22.8.), Tevri Ensemble – Kaukametsän kuoro (24.8.), Ladies First Big Band 25v Disco Celebration (24.8.) sekä RootsEspa (25.8.).

Life on the Capital Cities –konsertti tarjoaa 13. syyskuuta kello 19 Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa mahtipontisen ja yllätyksellisen elämyksen. Esiintyjinä ovat Helsingin poliisisoittokunta ja Moskovan poliisiorkesteri, joissa on yhteensä lähes sata ammattimuusikkoa. Ohelmistossa ovat muun muassa Aulis Sallisen Palatsirapsodia sekä Pjotr Tsaikovskin 1812 alkusoitto. Konsertin lippuja on vielä saatavilla – ne maksavat vain Lippupisteen palvelumaksun (1,50 e).

Isac2017_2

Isac Elliot kuuluu Kaivarin ilmaiskonsertin esiintyjäkaartiin. (photo by Olav / Sony Music)

Kesän huippuhetkiä on Kaivarin konsertti, jossa esiintyvät Maija Vilkkumaa, Von Hertzen Brothers, Litku Klemetti, Töölön Ketterä, Isac Elliot, UMO & Paperi T. Tapahtumalla juhlitaan Helsingin Juhlaviikkojen 50-vuotista taivalta. Mukana on pikniktunnelmaa ja runsaasti oheisohjelmaa. Konsertti on sunnuntaina 19. elokuuta alkaen kello 14 ja siihen on vapaa pääsy.

Musiikki on olennainen osa elämää. Se tarjoaa parhaimmillaan viihdyttäviä elämyksiä ja saa arjen huolet ja rutiinit hetkeksi taka-alalle. Nauttikaa tarjonnasta tai tehkää omat poimintanne! (HAM)

Lisätietoja:

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/ohjelma/kaivarin-konsertti/

http://www.espanlava.fi/

http://poliisisoittokunta.fi/events/event/life-in-the-capital-cities-2/


HeTy:n blogissa julkaisemme kirjoituksia, joissa käsitellään työttömän tai työssäkäyvän elämää iloineen ja huolineen. Mukana on esimerkiksi ajankohtaisia, yhteiskunnallisia asioita, mutta myös pienen ihmisen mieltä askarruttavia arjen tapahtumia.

Tavoitteena on tuoda vaihtelua ja valonpilkahduksia lukijoille, tarjota samastumisen kokemuksia sekä herättää keskustelua. Kaikki asiat eivät aina ole pelkästään politiikkaa tai byrokratiaa; joskus kirjoitukset voivat vain antaa muuta ajattelemisen aihetta elämästä ja sen kummallisuuksista. Blogit ovat aina kirjoittajansa näkemyksiä. Kirjoituksia tekevät sekä HeTyn henkilökunta että lukijamme (HeTyllä on oikeus päättää tekstien julkaisemisesta ja editoimisesta). Kunnioitamme kirjoituksissa muita ihmisiä eli emme mene henkilökohtaisuuksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s