Perjantairetki 31.8. Stoaan sarjakuvien pariin

EventPic_626146

Bianca Bagnarellin sarjakuvavedos (lähde: Stoa)

Perinteinen perjantairetkemme suuntautuu seuraavaksi Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoaan.
Esillä on sarjakuvanäyttely, jossa on vedoksia Bianca Bagnarellin ja Anna Deflorianin sarjakuvista ja kuvituksista.

Bianca Bagnarelli (s. 1988) on palkittu italialais-ranskalainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja kirjoittaja. Vuonna 2015 Bagnarelli voitti teoksellaan Fish ensimmäisen sijan Italian kuvittajaliiton kilpailun sarjakuvanovellien kategoriassa. Vuonna 2016 Bagnarellille myönnettiin Lorenzo Bartoli -palkinto vuoden lupaavimpana italialaisena sarjakuvantekijänä. Bagnarelli tekee myös säännöllisesti kuvituksia The New York Times- ja The New Yorker -lehdille ja hänen töitään on valittu mm. The New York Timesin keräämään The Year in Illustration 2017 -kokoelmaan.

Anna Deflorian (s.1985) on opiskellut kuvittamista Bolognassa ja Hampurissa. Deflorianinin ensimmäinen sarjakuvaromaani Roghi ilmestyi vuonna 2013 ja sitä seurasi Faith in Strangers 2015. Deflorianin sarjakuvia on julkaistu myös useissa antologioissa. Deflorian tekee kuvituksia useille kansainvälisille asiakkaille, joihin lukeutuu mm. The New York Times. Kuvitusten ja sarjakuvien lisäksi Deflorian tekee öljymaalauksia ja keramiikkaa.

Näyttely on osa vuoden 2018 Helsingin sarjakuvafestivaalien ohjelmaa ja molemmat taiteilijat ovat tapahtuman kunniavieraina 1.–2.9.

Taiteilijoiden vierailua ja näyttelyä on tukenut Italian kulttuuri-instituutti Helsingissä.

 

Perjantairetki 31.8. klo 13-15 kulttuurikeskus Stoaan (Turunlinnantie 1). Lähtö Helsingin Työkanava HeTy ry:n tiloista klo 12.30. Retki on ilmainen ja kaikille avoin. Järj. HeTy ry ja Maali-hanke – Matala kynnys. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s