Alitajuiset uskomukset rajoittavat turhaan monen ihmisen elämää

IMG_7014

– Uskomukset ovat aiempiin elämänkokemuksiimme perustuvia johtopäätöksiä, jotka määrittelevät nykytodellisuuden. Niistä yli 95 prosenttia on alitajuisia ja suurimmaksi osaksi emme ole niistä tietoisia, Psych-K –kouluttaja Raija Matinpalo toteaa.

Matinpalon mukaan ensimmäiset uskomuksemme saamme jo sikiöaikana ja äidinmaidon mukana. Herkkyys tilanteiden tulkitsemiseen ja johtopäätöksiin säilyy läpi elämän. Sotavuosina moni loi vihollisesta tietyn mielikuvan, ja se on saattanut siirtyä sukupolvelta toiselle kansalaisuuteen kohdistuen.

Puolison kommenteilla on usein ratkaiseva merkitys, pidätkö uudesta puserosta. Köyhä saattaa harmitella, että raha menee rahan luo. Traumaattisen kokemuksen tunne voi toistua myöhemmin, kun aistimukset toistuvat ja yhdistyvät – siihen voivat johtaa esimerkiksi maut, äänet ja muut ympäristön signaalit.

– Voimme vaikuttaa tulevaisuuteen muuttamalla omia ajatuksiamme. Tasapainotusten avulla voimme vähitellen poistaa tai muuttaa ikävät uskomukset alitajunnan tasolta ja saada uusia mahdollisuuksia elämäämme – on sitten kyse terveydentilasta, parisuhteesta, työnsaannista tai mistä tahansa elämän osa-alueesta.

IMG_7055

-Psych-K:ssa keskitytään henkilökohtaiseen kasvuun ja kehittymiseen, määrittelee Raija Matinpalo. 

Matinpalo on perehtynyt laaja-alaisesti erilaisiin luontaisterapioihin elämänsä aikana. Niistä ei kuitenkaan ole ollut apua, kun hän on kokenut burn outin. Elämän raiteilleen saaminen on tuntunut lähes mahdottomalta.

– Rob Williamsin kehittämään Psych-K –menetelmään törmäsin internetissä. Sen avulla löysin itseltäni alitajuisen uskomuksen, etten ansaitse olla terve. Muutin sen positiiviseen muotoon. Se avasi silmäni – tuolloin oli tammikuu 2013. Halusin ryhtyä menetelmän kouluttajaksi.

Matinpalo on käynyt koulutuksissa ulkomailla ja on hankkinut  menetelmän kouluttajia myös Suomeen.

– Kyse ei ole terapiasta eikä hoidosta. Puhumme eri aivopuoliskojen tasapainottamisesta, joka on kivutonta ja nopeaa. Poistamme vastustusta mielen tasolta.

Vasen aivopuolisko aktivoituu, kun tarvitaan logiikkaa ja järkeä ja käytetään sanoja. Jos vasen puoli on dominoiva, ihminen on helposti pikkutarkka. Hän on hyvä kirjallisissa töissä, oppii helposti kieliä ja pitää pöytänsä järjestyksessä.

Oikea puoli korostaa tunteita, kuvallista ilmaisua ja luovuutta, Matinpalon sanoin ”leikkiä, laulua ja hauskanpitoa”. Taiteilijat ovat tyypillisiä oikean aivopuoliskon käyttäjiä. He näkevät asiat kokonaisuuksina, ovat spontaaneja ja vapaita. He elävät tässä ja nyt ilman isompaa järkeilyä.

– Jokainen meistä käyttää kumpaakin aivopuoliskoa. Kun näemme näyteikkunassa hienon puvun, oikea aivopuolisko houkuttelee meidät sitä katsomaan. Kun näemme hintalapun, vasen aivopuolisko herää.

IMG_6987

Raija Matinpalo kertoi vetämistään koulutuksista  HeTyn viikkovieraana elokuussa.

Alitajunta pyörittää elämäämme menetelmän oppien mukaan yli 95-prosenttisesti ja tietoinen mieli loppuosan. Asiat tallentuvat alitajuntaan ja sinne voi ”ohjelmoida” uusia asioita.

Matinpalo puhuu myös stressin vaikutuksista. Stressi aiheuttaa usein fysiologisia oireita. Stressi johtaa elämänlaadun heikkenemiseen ja pahimmillaan sairauteen.

– Ihmiset käsittelevät pelkoja ja stressitilanteita eri tavoin. Joku taistelee vastaan, toinen pakenee muihin tekemisiin ja kolmas jähmettyy totaalisesti.

Psych-K:ssa ihmisiä autetaan haluamaansa suuntaan elämässä. Apuna käytetään kinesiologista lihastestausta. Muuttuneet ajatusmallit varmistetaan tietoisen mielen sijasta keholta.

– Pystymme muuttamaan suurimman osan uskomuksistamme. Meidän ei tarvitse tietää, mistä joku homma on saanut alkunsa. Sinä olet ainoa, joka voi muuttaa omaa todellisuuttasi. Kukaan ei pelasta sinua omilta ajatuksiltasi. Kun poistamme jarrut elämästä, pääsemme eteenpäin, Matinpalo korostaa. (HM)

Raija Matinpalo kertoi PSYCH-K® –koulutuksesta Helsingin Työkanava HeTy ry:n viikkovieraana 13. elokuuta. Lisätietoja: www.freelife.fi, www.raijamatinpalo.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s