Eroprosessin sävyt näkyvät Kati Katajamäen tauluissa

20180920_144900

Kati Katajamäeltä on esillä akryylimaalauksia. Teos Virta vie etelään…

Tummanpuhuvat taulut valonpilkahduksineen ovat löytäneet noin kuukaudeksi paikkansa Helsingin Työkanava HeTyn kahvilasta. Katajanokkalaisen Kati Katajamäen taulut kuvaavat eroprosessia.

– Maalaukset ovat syntyneet 1990-luvun alussa. Kuvaa niissä asioita, jotka silloin pyörivät mielessä. Taulujen nimet kuvaavat taustoja: Viljani on kypsynyt, Siemenkodat lähtee lentoon, Avioliittoon kypsynyt, Kerrasta poikki, mainitsee Katajamäki esimerkkeinä.

Naapurin rekkakuski oli apuna, kun Katajamäki päätti jättää entisen elämänsä. Hän muutti Keski-Suomesta etelään.

– Tunsin olevani kuin vapaa lintu. Henki alkoi jälleen kulkea, Katajamäki muistelee.

Katajamäki kohtasi muuttonsa jälkeen miehen, joka tuntui tutulta. Mies tunsi samoin. He menivät asemahallin kahvilaan ja silloin keskustelussa selvisi, että mies oli suorittanut asepalveluksen samalla paikkakunnalla, jossa Katajamäki aiemmin asui.

Siitä kehkeytyi lämmin ystävyys pariksi vuosikymmeneksi yhteisten matkojen, kulttuuririentojen ja ruokakokemusten kera. Katajamäen ystävä menehtyi sairauteen neljä vuotta sitten.

– Yhdessä taulussani on virtaava joki, jonka pohjalla on kultaa. Ystäväni oli se aarre.

Näyttelyn kaikki taulut ovat akryylimaalauksia. Kokonaisuus on edellisen kerran ollut esillä Nummelan kirjastossa viitisen vuotta sitten. Näyttelyssä on mukana myös yksi kolmiulotteinen teos Käsikirjoitus/Manuscript Anna Sainiolta.

Kati Katajamäen taidenäyttely Eroprosessi Helsingin Työkanava HeTy ry:n kahvilassa (Katajanokanlaituri 4, K6, 2. krs) pe 12.10. asti. Näyttelyyn voi tutustua kahvilan aukioloaikoina ma-pe klo 8-16. Vapaa pääsy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s