Perjantairetki 28.9. Sinebrychoffin taidemuseoon

Francesco_francia_(scuola),_san_rocco,_01

Francesco Francia: St Rocco.

Sinebrychoffin taidemuseo on Suomen ainoa vanhaa eurooppalaista taidetta esittelevä museo ja osa Suomen Kansallisgalleriaa.

Rungon muodostavat kauppaneuvos Paul Sinebrychoffin (1859-1917) kokoamat taideteokset ja taideteollisuuden tuotteet, jotka hänen puolisonsa Fanny o.s. Grahn (1862-1921) testamenttasi valtiolle vuonna 1921.

Lahjoitus sisältää 400 pienmaalausta, ruotsalaisia muotokuvia, flaamilais-hollantilaisten mestareiden maalauksia ja italialaisia renessanssimaalauksia.

Kokoelmaan kuuluu lisäksi huonekaluja, pronssi- ja hopeaesineitä sekä posliiniastioita.

Kokoelmia on kartutettu yli sadan vuoden ajan ostoin ja lahjoituksin.

Museorakennuksen rakennutti Paul Sinebrychoffin setä, liikemies Nikolai Sinebrychoff, ja se valmistui 1842. Sen länsipuolella sijaitsi Sinebrychoffin panimo 1800-luvulta vuoteen 1992.

Museon vieressä on keltainen puurakennus, joka on siirretty nykyiselle paikalleen vuonna 1823. Siinä toimii museon työpaja Siffin ateljee. Museorakennuksen takana on Sinebrychoffin puisto. (lähde: Wikipedia)

Perjantairetki Sinebrychoffin taidemuseoon (Bulevardi 40) 28.9. klo 13 (lähtö HeTystä klo 12.30). Retki on ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa! Järj. Helsingin Työkanava HeTy ry ja Maali-hanke – Matala Kynnys. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s