Purnausperjantaissa purkautuvat elämän epäkohdat ja arjen ahdistukset

43045097_1882464888507554_5935476015152234496_n

Jaana Saikkonen ohjaa keskustelua perjantain purnausryhmässä.

Mieli kiehuu ja sydämellä olisi vaikka mitä, joka etsii reittiä ulos. Näiden patoutumien purkamiseen on hyvä tilaisuus HeTyn purnausperjantaissa.

Ryhmän mainoskuvien haarniska-asuinen Jaana Saikkonen toimii ryhmän vetäjänä. Haarniskaa ei kuitenkaan hänen päällään ryhmässä näe, sillä keskustelut käydään asiallisessa hengessä.

– Ryhmä syntyi huulenheitosta. Se on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat keventää mieltään tai kertoa, mikä mättää, Saikkonen kuvaa.

Ensimmäinen purnausperjantain kokoontuminen oli lokakuun alussa. Saikkonen oli miettinyt valmiiksi erilaisia aiheita siltä varalta, jos osallistujat eivät omia ajatuksiaan halua purkaa. Vara-aiheisiin ei kuitenkaan tarvinnut turvautua. Kokoontumiseen saapui kahdeksan kiinnostunutta.

– Puhuimme aluksi sateisesta säästä. Sitten keskustelu ohjautui somen lieveilmiöihin. Älypuhelimen räplääminen kylässä herätti monenlaisia mielipiteitä. Vaikka se on epäkohteliasta, jotkut muistuttivat, että henkilö voi odottaa tärkeää viestiä tai puhelua, joka vaatii välitöntä reaktiota. Muina aiheina olivat esimerkiksi Donald Trump, Kimi Räikkösen runokirja ja yksinäisyys.

Saikkosen mukaan ryhmässä voidaan käsitellä melkein mitä aihetta vain, kunhan liikutaan yleisellä tasolla ketään loukkaamatta – poikkeuksena ovat julkkikset.

– Jos keskustelu ylittää soveliaisuusrajan, se pistetään poikki, sanoo Saikkonen tiukkana.

Nykyaika on Saikkosen mielestä sellaista, että monet pahoittavat mielensä. On epäoikeudenmukaisuuksia, vääryyttä ja välinpitämättömyyttä. Ihmisten pitäisi puhua enemmän toisilleen.

– Jokaisella on oikeus mielipiteeseen. On hyvä saada tunteensa ulos. Monenlaiset tunteet ovat sallittuja. Ensimmäinen kerta päättyi yhteiseen nauruun, kuvaa Saikkonen.

Purnausperjantait jatkuvat viikoittain maanantaisin klo 10-11 Helsingin Työkanava HeTy ry:n tiloissa. Järj. Helsingin Työkanava HeTy ry.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s