Retki 19.10. Pelastusarmeijan museoon

_MG_2505

Pelastusarmeijan rumpu 1800-luvun Lontoosta on yksi museon keskeisistä esineistä.

Pelastusarmeijan museoon on koottu tarinoita ja esineistöä järjestön 130-vuotisesta taipaleesta Suomessa. Soppaa, saippuaa, sielunhoitoa on tarjottu lapsille, köyhille ja päihteiden käyttäjille järjestön alkuhetkistä asti. Pelastusarmeijan joulupatakeräykset ovat kaikille tuttuja tapahtumia katukuvasta.

Näyttely valottaa Pelastusarmeijan eri työmuotojen historiaa ja upseereiden elämää. Musiikki on ollut keskeisessä roolissa alusta asti. Näyttelyssä onkin esillä valikoima soittimia – esimerkiksi 1800-luvun lopun lontoolaisrumpu. Kokonaisuudessa on nostalgisia valokuvia ja kauniita esinesommitelmia pyhäkoulupiirin hiekkalaatikosta puunkuorinukkeihin.

Museo avattiin Uudenmaankadulla vuonna 1969. Vuosina 2009-17 Museo toimi Mikonkadulla. Nyt museo on jälleen alkuperäisessä osoitteessaan Pelastusarmeijan päämajan yhteydessä.

Pelastusarmeija on kansainvälinen hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestö, joka tekee sosiaalista auttamistyötä 131 maassa. Suomessa Pelastusarmeija on toiminut vuodesta 1889. Tällä hetkellä Pelastusarmeijalla on toimintaa noin 40 paikkakunnalla.

Perjantairetki Pelastusarmeijan museoon pe 19.10. klo 13 (lähtö HeTystä klo 12.30). Retki on kaikille avoin ja ilmainen. Järj. Maali-hanke – Matala Kynnys ja Helsingin Työkanava HeTy ry. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s