Perjantairetki 26.10. Tennispalatsiin

Gilbert-and-George-portraits-HAM1

Gilbert & George HAM Tennispalatsissa. (kuva: HAM / Maija Toivanen)

Lontoolaisen taiteilijaparin Gilbert & Georgen särmikäs ja rajoja rikkova suurnäyttely The Major Exhibition on nyt Helsingin taidemuseossa. Näyttely on taiteilijaparin ensimmäinen merkittävä näyttely Pohjoismaissa kahteenkymmeneen vuoteen.

Taiteilijaparia on kuvattu eläviksi veistoksiksi, he esiintyvät valokuvissaan, mutta myös jokapäiväisessä elämässään taiteensa ehdoilla. Heidän harkittu tyylinsä ja julkinen esiintyminen toimivat performanssin tavoin. He eivät ainoastaan tee taidetta, vaan ovat sitä itse.

Gilbert & Georgen taide on täynnä ristiriitoja ja äärimmäisyyksiä. Se on mielipuolista ja normaalia, taantumuksellista ja radikaalia, perinteistä ja ultramodernia. Siksi se on edelleen myös ajattoman ajankohtaista, ristiriitaista ja silti runollista.

Kiitellyssä näyttelyssä on yli 50 suurikokoista työtä vuosilta 1991-2016. Taiteilijapari on suunnitellut näyttelyn nimenomaan Helsingin taidemuseota varten. Näyttelyteokset jakautuvat kymmeneen sarjaan, joita ovat muun muassa Uusdemokraattiset kuvat, Silkkaa paskaa ja Partakuvat.

Näyttely jatkaa HAMin sarjaa, jossa esitellään kansainvälisesti merkittävien nykytaiteilijoiden yksityisnäyttelyitä.

Perjantairetki 26.10. klo 13 (lähtö Hetystä klo 12.30) Gilbert & George: The Major Exhibition (Helsingin taidemuseo HAM, Tennispalatsi, Eteläinen Rautatiekatu 8). Retki on ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa! Järj. Maali-hanke – Matala Kynnys ja Helsingin Työkanava HeTy ry. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s