Perjantairetki 1.2.2019 Katajanokan vankilahotelliin eli nykyiseen Hotelli Katajanokkaan

Helsingin lääninvankilana tunnettu Katajanokan vankila toimi tässä naapurissamme vuosina 1837–2002. Katajanokalla oli toiminut ns. kruunun-vankila jo 1700-luvun puolivälistä alkaen, joten alueella oli pitkät vankilaperinteet. Katajanokan vankila tuli tunnetuksi sotasyyllisyysoikeuden-käyntien aikana, jolloin entinen presidentti Risto Ryti ja pääministerinä toiminut Väinö Tanner olivat siellä vangittuina oikeudenkäynnin ajan. Sotien aikana siellä istui mm. Hella Wuolijoki tuomiotaan maanpetturuudesta. ”Volvo-Markkanen” pakeni Katajanokan vankilasta vuonna 1980.

Vuonna 2006 aloitettiin mittavat muutostyöt vankilan muuttamiseksi hotelliksi, joka avattiin seuraavana vuonna. Vuonna 2017 hotelli muuttui ns. life style – hotelliksi, joka sittemmin kuuluu Marriott International -ketjuun.

LÄHTÖ HETYSTÄ KLO 13.15

OPASTETTU KIERROS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s