”Perjantairetki” torstaina 14.3. Hakasalmen huvila

                 Lähdetään HeTystä klo 10.30

 Kotimainen mykkäelokuvaviikko

1920-luku oli suomalaisen mykkäelokuvan nousukautta, ja elokuvia kaupattiin myös ulkomaille. Vastaperustettu Suomi-Filmi Oy pyöritti jo varsin mittavaa tuotantoa. Elokuvaviikon aikana Hakasalmen huvilassa voi nähdä harvinaisia kotimaisia 1920-luvun mykkädraamoja.

Museon aukiolopäivinä esitetään klo 12.00 Carl von Haartmanin ohjaama vakoiluaiheinen elokuva Korkein voitto (1929), klo 13.30 Teuvo Puron ohjaama Anni Swan -filmatisointi Ollin oppivuodet (1920), joka on ensimmäinen kokonaan säilynyt suomalainen näytelmäelokuva, sekä klo 15.00 Valentin Vaalan 18-vuotiaana ohjaama Mustalaishurmaaja (1929), jonka tähtenä loisti ”Suomen Rudolph Valentino”, 16-vuotias Theodor Tugai (myöhemmin Teuvo Tulio).

Tutustutaan samalla Suruton kaupunki- näyttelyyn

maksuton

Maalihanke & Kulttuurikomero

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s