Perjantairetki Amos Rexiin

15.11. lähdemme perjantairetkelle Amos Rexiin yhdessä hannalaisten kanssa. Näyttelyssä esillä Birger Carlstedtin koko tuotanto. Retki on maksuton ja sisältää opastuksen. ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN Hetyn ilmoitustaululle tai sähköpostitse: anne.limnell(ät)hety.fi.

Lähtö Helsingin Työkanavasta perjantaina 15.11. klo 13.00 ja museolla klo 13.30.

”Amos Rex esittelee Birger Carlstedtin (1907 – 1975) elämäntyötä suuressa näyttelyssä, joka käsittää taiteilijan koko tuotannon 1920-luvun abstrakteista kokeiluista aina 1950-luvulta alkaneeseen konkretistiseen kauteen saakka.

Birger Carlstedt oli suomalainen modernismin edelläkävijä, abstraktin taiteen uranuurtaja ja monilahjakas dandy, joka työskenteli maalauksen lisäksi mm. sisustussuunnittelun, muotoilun ja lavastuksen parissa. Hän seurasi ja osallistui aikansa taidekeskusteluihin, uskalsi tehdä valtavirrasta poikkeavia kokeiluja ja tutustui uusimpiin taidesuuntauksiin monilla matkoillaan.

Näyttely perustuu Amos Rexin kokoelmaan, joka on saatu testamenttilahjoituksena Birger Carlstedtilta ja hänen puolisolta, konserttipianisti France Ellegaardilta.” (AmosRex)