Perjantairetki Päivälehden museoon 20.11.2020 klo 13:15

HeTy:n perjantairetken kohteena on Päivälehden museo. Lähtö HeTy:stä pe 20.11. kello 13.15 os. Katajanokanlaituri 4.

Päivälehden museo sijaitsee os. Ludviginkatu 2-4 . Museo kertoo median historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta sekä sananvapauden toteutumisesta meillä ja muualla. Museon tarkoituksena on edistää medialukutaitoa ja erityisesti lasten ja nuorten lukuharrastusta. 

Museoon on vapaa pääsy ja kaikki toiminta on yleisölle maksutonta.

Tervetuloa retkelle!

Pysyvien näyttelyiden lisäksi museossa esitellään nyt  SEITSEMÄN KOIRAVELJESTÄ. Koiramainen, toiminnallinen näyttely  pohjautuu Mauri Kunnaksen koiramaiseen mukaelmaan Aleksis Kiven klassikosta. 

Päivälehden museossa on myös pysyvät näyttelyt:

PAINOKELLARI

Painokellari on suomalaisen kirjapainohistorian elävä keskus, jossa voit tutustua kohopainotekniikassa käytettyihin laitteisiin ja työmenetelmiin 

– käsinladontaan, konelatomiseen ja painamiseen. 

KUVA. SANA. VAPAUS.

Museon pysyvät näyttelyt läpivalaisevat sananvapautta ja sensuuria. Voit seurata suurelta maailmankartalta maailman uutisvirtoja reaaliaikaisesti ja vertailla eri maiden sananvapaustilanteita. 

Nostalgisessa uutispuistossa ulottuvillasi on miljoonia uutisia ja tuhansia uutiskuvia. Vanhat esineet kertovat tiedonvälityksen nopeutumisesta ja toimittajan työn muutoksista. 

Lyhytdokumentit ja media-alan asiantuntijoiden puheenvuorot elävöittävät uutistyön historiaa ja avaavat näkökulmia myös median tulevaisuuteen.

Lisätietoja: https://www.paivalehdenmuseo.fi/

Kuva Alexas_Fotos Pixabaystä