Etäperjantairetki jäänmurtajalle

Helsingin Työkanavan etäperjantairetki 22.1. suuntaa höyryjäänmurtaja Tarmolle 360-virtuaalikierroksella, joka esittelee aluksen tilat ja sen historiaa sekä tarjoaa syventävää tietoa laivasta ja miehistön arjesta.

Jäänmurtaja Tarmo rakennettiin 1907 Englannissa ja se saapui Suomeen tammikuussa 1908.  Tarmo edustaa teräväkeulaista, amerikkalaista jäämurtajatyyppiä. Ensimmäisessä maailmasodassa Tarmo palveli Venäjän Itämerenlaivastossa. Suomen itsenäistyttyä vuonna 1917 ja sisällissodan puhjettua tammikuussa 1918 alus oli venäläisten hallussa Helsingissä, mutta senaatin puheenjohtaja P. E. Svinhufvudin käskystä Tarmo kaapattiin itsenäisyysaktivistien haltuun ja sitä käytettiin myöhemmin mm. talvisodassa. Tarmo oli käytössä vuoteen 1970 asti Apu-nimisenä, minkä jälkeen se on kunnostettu museoalukseksi ja sijaitsee nykyisin Kotkassa, Merikeskus Vellamossa.

Virtuaaliretkelle pääset tästä linkistä: https://tarmo.kansallismuseo.fi/

Hyvää viikonloppua!