Köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat samassa pöydässä 12.10.2021

Koronapandemia on tuonut mukanaan massiivisen työttömyyden kasvun. Hoitovelka on kasvanut. Mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet. Palveluiden siirtyminen enenevässä määrin verkkoon on hankaloittanut monen digitaalisesta kehityksestä syrjässä olevan asiointia. Jo aiemmin heikossa asemassa olevat ovat vieläkin ahtaamalla. Miltä näyttää korona-ajan köyhyys?

Järjestämme 12.10.2021 kansallisen köyhyyttä kokeneiden kuulemistapahtumaan ”Köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat samassa pöydässä”, jossa etsitään yhdessä ratkaisuehdotuksia köyhyyden vähentämiseksi. Kutsumme tilaisuuteen sekä köyhyyttä kokeneita että kansanedustajia.

Keskustelun pohjana toimivat köyhyyttä kokeneiden kertomukset omista tilanteistaan, joihin etsitään ratkaisuehdotuksia yhdessä päättäjien kanssa. Tilaisuus järjestetään koronatilanne huomioiden hybridinä. Oletus on, että tilaisuuteen voitaisiin ottaa max 70 osallistujaa paikalle.

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 15–16 pienryhmätyöskentelyä köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat

Klo 16–17 yleisötilaisuus, työryhmien teemojen purku ja ratkaisuehdotukset

Ilmoittautumiset yleisötilaisuuteen klo 16-17 (etä- tai lähiosallistuminen) tämän linkin kautta viimeistään perjantaina 1.10.2021: https://bit.ly/3xnRvTl. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Tilaisuuden järjestävät: Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin, Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto, Kirkkohallitus sekä Työttömien Keskusjärjestö ry.

Kutsumme myös köyhyyttä kokeneita kertomaan omista kokemuksistaan tilaisuuteen. Katso tästä lisätietoja ilmoittautumiseen. Voit myös printata flyerin jaettavaksi omassa yhdistyksessäsi tai organisaatiossasi, jos tunnet köyhyyttä kokeneita henkilöitä. Teksti ja tarina työstetään etukäteen työpajassa. Lue lisää: Kutsu köyhyttä kokeneille 12.10. tilaisuuteen