Helsingin Työkanava valmentaa ja auttaa työttömiä takaisin työuralle

Työttömät ja osatyökykyiset saivat hyviä uutisia, kun Helsingin Sanomat uutisoi uudesta, valtion osatyökykyisiä välittävästä firmasta (HS 17.9.2021). Uutisen mukaan yhtiön tehtävänä on yrittää löytää työtä vaikeimmassa asemassa oleville osatyökykyisille.

Työttömyyden ehkäisyyn tarvitaan paljon erilaista osaamista ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Helsingin Sörnäisissä toimiva Helsingin Työkanava (HeTy ry) toivottaa uuden toimijan tervetulleeksi työkentälle, jolla yhdistyksellämme on jo 28 vuoden asiantuntemus ja kokemus.

Poliittisesti sitoutumaton HeTy ry perustettiin vuonna 1993 jolloin Suomi kärsi pahasta lamasta ja työttömien määrä oli ennätyksellinen. Autamme, koulutamme ja valmennamme työttömiä uusille työurille järjestämällä mm. ICT-kursseja, neuvontaa, uravalmennusta ja opintopiirejä. Yhdistys nostaa aktiivisesti esiin työttömyyteen ja syrjäytyneisyyteen liittyviä kysymyksiä, ottaa kantaa ja keskustelee niistä.

HeTy myös työllistää työttömiä. Meillä on ollut työkokeilijoita, palkkatuettuja työntekijöitä, projektityöntekijöitä ja vapaaehtoisia työllisyyspoliittisissa hankkeissa. Pyrimme siihen, että hankejakson jälkeen asiakkaalla on työ- tai opiskelupaikka. Jollei työ- tai opiskelupaikkaa järjesty, autamme löytämään palkkatuetun työn tai seuraavan työkokeilun. Tämä vie asiakasta työllisyyspolulla eteenpäin. Jos työkokeilun perusteella näyttää siltä, että työ- ja toimintakyky on alentunut, ohjaamme asiakkaan sosiaali- ja terveyspalvelujen piiriin kuntoutus- ja eläkeratkaisujen kartoittamiseksi.

Työttömien aseman parantamisessa riittää työsarkaa, etenkin nyt koronan jälkeen. Lisäksi te-palvelujen keskittäminen kunnille tulee olemaan suuri murros. Lisäkädet ovat lämpimästi tervetulleet!

Anna-Maria Kantola, toiminnanjohtaja, Helsingin Työkanava HeTy ry

Helsingin Työkanava HeTy ry, Sörnäisten rantatie 31 (sisäänkäynti Suvilahdenkatu 6 puolelta).