Lautasella lentävällä

Jokaista on varmasti kiinnostanut avaruus ja ufot jossain vaiheessa nuoruutta. Teini-iässä ahmin Von Dänikenit ja kaiken mahdollisen ufokirjallisuuden. Olen katsonut moneen kertaan elokuvat  E.T., Kolmannen asteen yhteys ja Ensimmäinen yhteys. X-files oli suosikkisarjani. Tästä kiinnostuksesta en ole päässyt vieläkään, ja nyt asia on kuumempi kuin vuosikymmeniin.

Vuonna 2017 New York Times paljasti Yhdysvaltain Pentagonin salaisen ufotutkimusohjelman ja samalla julkaisi verkkosivuillaan pari jännittävää taistelukoneesta kuvattua videota, jossa lensi tuntemattomia esineitä. Sen jälkeen kiinnostus ufoihin, joista nykyään käytetään termiä UAP (Unidentified Aerial Phenomenon), on kasvanut jenkeissä valtavasti.

Viime kesäkuussa UAP-piirit odottivat jännityksellä Yhdysvaltain kongressin pyytämää Pentagonin virallista UAP-raporttia, jolta odotettiin lisää paljastuksia armeijan havainnoista sekä uusia videoita. Pettymys oli suuri, koska mitään tällaista ei tapahtunut. Sen sijaan raportissa todettiin, että UAP:t ovat olemassa ja että ne ovat todellinen uhka maan turvallisuudelle ja ilmaliikenteelle. Olihan tämäkin jo jotain; aiemmin ilmiöitä on vähätelty ja selitelty milloin säähavaintopalloina tai lentäjien virheinä.

Nyt on noussut esiin uusi, nuorempi UAP-friikkien sukupolvi, eikä ufotutkimus ole enää parrakkaiden foliohattusetien puuhaa vaan ihan totista tutkivaa työtä. Esimerkkeinä mm. Galileo-, SCU- ja UAPx-projektit, jossa eri alojen tiedemiehet tutkivat olemassa olevan datan perusteella mahdollisia merkkejä Maan ulkopuolisesta elämästä seka vierailuista kotiplaneetallamme.

Youtuben ufovideoista suurin osa on väärennöksiä tai ilmapalloja, mutta on joukossa joitain aika hämmästyttäviäkin otoksia. Kannattaa kuitenkin olla kriittinen niitä katsoessa.

Voisin puhua aiheesta loputtomiin, ystäväpiirissäni se aiheuttaa lievää kulmakarvojen kohottelua ja hymähtelyä. Enpä ole aiemmin tästä kiinnostuksestani kovin yleisesti edes kehdannut puhua.

Jos kiinnostuit aiheesta, niin tässä muutamia avainsanoja googlailuun: tic tac ufo, rubber duck ufo, gimbal ufo, Oumuamua, Zimbabwe ufo, Luis Elizondo, Skinwalker Ranch, Roswell, Phoenix lights. Pari hyvää UAP-aiheista kanavaa Youtubessa: Disclosure Team sekä Ufo garage.

Katseet taivaalle!

Tiina Nevalampi

Kuva: Pixabay