HeTyn toiminta

VAIKUTTAMISTA

Katukeittiötapahtumat alkoivat jo ennen HeTyn virallista perustamista. Tähän mennessä soppatykki on höyrynnyt satoja kertoja ja keittoannoksia on jaettu tuhansia. Mikrofoni on tapahtumissa avoin kaikille, ja siksi mielipiteiden vaihto käy välillä kiihkeäksikin. HeTy nostaa työttömyyden aiheuttamia ongelmia julkiseen keskusteluun myös ottamalla kirjallisesti kantaa erilaisiin työttömyyteen liittyviin kysymyksiin.

VUOROVAIKUTUSTA

hetyn_toimintaa_1

Maanantaisin klo 13.00 kokoonnumme viikkotapaamisiin. Keskustelua alustamaan kutsumme asiantuntijoita ja päättäjiä ministereistä virkamiehiin ja tutkijoihin. Tapaamisissa saa tietoa sosiaaliturvan muutoksista, työllistymisestä, poliitikkojen aikeista ja yhteiskunnan tilasta. Ennen kaikkea työttömillä itsellään on tilaisuus kertoa mielipiteensä suoraan päättäjille.

OPISKELUA

HeTy-koulutuskeskuksessa voi suorittaa kaikki atk-ajokorttiin vaadittavat kokeet. Lisäksi järjestämme tietokoneiden kanssa täysin kokemattomille alkeiskursseja.  Katso tulevat kurssit kalenterista.

Varsinaisten atk-kurssien lisäksi HeTyssä toimivat erilaiset ryhmät, joissa puuhataan ja opiskellaan yhdessä monenlaisia taitoja kielistä kädentaitoihin. Kannattaa tutustua ryhmiin ja tulla mukaan!

YHDESSÄOLOA

hetyn_toimintaa_2

HeTyn kahvilassa työttömät voivat vaihtaa kuulumisia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Keskeiset sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa, ja kahvia, pullaa sekä lounaan saa edulliseen hintaan. Lisäksi järjestetään retkiä ja osallistutaan kulttuuritapahtumiin.

VARAINHANKINTAA

HeTyn toimialaan kuuluu tapahtumapalvelu, joka sisältää catering-palveluita sekä erilaisiin tilaisuuksiin tarvittavan kaluston vuokraamista. Lisäksi HeTy myy erilaisissa tapahtumissa kahvia, pullaa, makkaraa, hernekeittoa ja muita herkkuja, sekä välittää elokuva-avustajia. Varainhankinta tehdään vapaaehtoisvoimin talkootyönä. Jos haluat mukaan kokkaamaan, myymään, ”huoltomieheksi” tai vilahtamaan elokuvassa, ota yhteyttä puhelimitse numeroon: 045 874 8467

JULKAISUTOIMINTAA

Vuosien varrella HeTy on laatinut poliittiset perusasiakirjat, joista edelleen ajankohtainen on jo vuonna 1996 laadittu Työttömien oma ohjelma työttömyyden ratkaisemiseksi.

TIETOA

HeTy aloitti toimintansa auttamalla muita työttömiä näiden joutuessa pulaan. Tämä neuvontatyö jatkuu edelleen. Neuvontatyön tavoitteena on auttaa työttömiä selviytymään ehjänä viidakossa, jonka lait, ohjeet ja määräykset muuttuvat koko ajan ja vaikeuttavat normaalia elämää ja työllistymistä. Myös tavallisista työllistymiseen liittyvistä ongelmista on mahdollisuus keskustella ja saada apua työhakemusten laatimisessa.