HeTyn toiminta

VAIKUTTAMISTA

Katukeittiötapahtumat alkoivat jo ennen HeTyn virallista perustamista. Tähän mennessä soppatykki on höyrynnyt satoja kertoja ja keittoannoksia on jaettu tuhansia. Mikrofoni on tapahtumissa avoin kaikille, ja siksi mielipiteiden vaihto käy välillä kiihkeäksikin. HeTy nostaa työttömyyden aiheuttamia ongelmia julkiseen keskusteluun myös ottamalla kirjallisesti kantaa erilaisiin työttömyyteen liittyviin kysymyksiin.

VUOROVAIKUTUSTAhetyn_toimintaa_1

Viikkotapaamiset alkavat Katajanokalla jahka tilojemme remontti on valmistunut.

Maanantaisin klo 13.00 kokoonnumme viikkotapaamisiin. Keskustelua alustamaan kutsumme asiantuntijoita ja päättäjiä ministereistä virkamiehiin ja tutkijoihin. Tapaamisissa saa tietoa sosiaaliturvan muutoksista, työllistymisestä, poliitikkojen aikeista ja yhteiskunnan tilasta. Ennen kaikkea työttömillä itsellään on tilaisuus kertoa mielipiteensä suoraan päättäjille.

OPISKELUA

HeTy-koulutuskeskuksessa voi suorittaa kaikki atk-ajokorttiin vaadittavat kokeet. Lisäksi järjestämme tietokoneiden kanssa täysin kokemattomille tutustumiskursseja, erikoistaitoja haluaville mm. kotisivu- ja kuvankäsittelykursseja sekä tulevaisuuden atk-taitajille Linux-käyttöjärjestelmäkursseja.

Varsinaisten atk-kurssien lisäksi HeTyssä toimivat opintokerhot, joissa opiskellaan yhdessä siten, että joku työttömistä toimii kerhon vetäjänä. Kerhoja on tällä hetkellä eri kielissä, atk-ohjelmoinnissa sekä kädentaidoissa, kuten korjausompelussa. Opiskella voi myös itsekseen. HeTyn atk-harjoitteluluokassa on koneita, joissa on perusohjelmat sekä internet-yhteydet.

YHDESSÄOLOAhetyn_toimintaa_2

HeTyn kahvilassa työttömät voivat vaihtaa kuulumisia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Keskeiset sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa, ja kahvia, pullaa sekä lounaan saa edulliseen hintaan. Torstaisin kokoontuu kahviryhmä maailmanparannuksen ja tietokilpailujen merkeissä. Lisäksi järjestetään retkiä ja osallistutaan kulttuuritapahtumiin.

Tietoa perjantairetkistä

VARAINHANKINTAA

HeTyn toimialaan kuuluu tapahtumapalvelu, joka sisältää catering-palveluita sekä erilaisiin tilaisuuksiin tarvittavan kaluston vuokraamista. Lisäksi HeTy myy erilaisissa tapahtumissa kahvia, pullaa, makkaraa, hernekeittoa ja muita herkkuja, sekä välittää elokuva-avustajia. Varainhankinta tehdään vapaaehtoisvoimin talkootyönä. Jos haluat mukaan kokkaamaan, myymään, ”huoltomieheksi” tai vilahtamaan elokuvassa, ota yhteyttä puh. 0458748467.

JULKAISUTOIMINTAA

Sen lisäksi, että HeTy järjestää tapahtumia ja mielenilmaisuja, se ottaa myös kirjallisesti kantaa työllisyyskysymyksiin ja sosiaaliturvan muutoksiin. Päättäjille lähetetään asiakirjoja ja työttömyyden ongelmat pyritään nostamaan julkiseen keskusteluun.

”Viikkotiedote” -lehtinen ilmestyy torstaisin, ja siitä voi lukea ajankohtaiset asiat. Viikkotiedote on A4-kokoinen, haitarimallinen, ajankohtaisista asioista tiedottava lehtinen, joka ilmestyy aina torstaisin. Sitä on saatavilla toimistossamme ja tulostettavan version voit ladata PDF-tiedostona.

Vuosien varrella HeTy on laatinut poliittiset perusasiakirjat, joista edelleen ajankohtainen on jo vuonna 1996 laadittu Työttömien oma ohjelma työttömyyden ratkaisemiseksi.

TIETOA

HeTy aloitti toimintansa auttamalla muita työttömiä näiden joutuessa pulaan. Tämä neuvontatyö jatkuu edelleen. Neuvontatyön tavoitteena on auttaa työttömiä selviytymään ehjänä viidakossa, jonka lait, ohjeet ja määräykset muuttuvat koko ajan ja vaikeuttavat normaalia elämää ja työllistymistä. Myös tavallisista työllistymiseen liittyvistä ongelmista on mahdollisuus keskustella ja saada apua työhakemusten laatimisessa.